INDULCITOR LICHID NATURAL, SIMPLU, RAPID SI IEFTIN DE FACUT ACASA
Reteta naturala de indulcitor, siropul de curmale este ieftin, sanatos si plin de lucruri bune. Avantajele siropului de curmale sunt fibrele, ieftin de făcut, bogat în antioxidanți și este un îndulcitor lichid natural excelent.
Nu trebuie să folosești curmale scumpe, ci curmale obisnuite, doar sa fie fără adaos de zahăr, ulei sau conservanți. Nu sunt sigura de ce unele curmale au zahăr și ulei – cred că pentru a le face mai moi și sa nu se lipeasca una de alta.
Este foarte important să verificați dacă toti samburii si cojile au fost eliminate si daca sunt bine deshidratate, altfel siropul se va deteriora.
De ce sa folosesti acest indulcitor ?
Acesta este îndulcitorul lichid pe care îl folosesc de obicei pentru că este ieftin, are fibre și conține vitamine. Siropul de artar este grozav și arată bine în rețete, deoarece este clar, dar este foarte scump. Această sirop de curmale cred că este mai sănătos, deoarece este din fructe întregi cu fibre.Lamaia este folosita si intreaga fara coaja, dar si o mica parte de coaja. Acest lucru ajută la echilibrarea gustului – doar o cantitate mică de coaja adaugă un gust putin amar, dă o aromă mai profunda. Lamaia se adauga si pentru gust, dar si pentru vitamine, minerale si fibre.
Acest sirop are o textura usor cremoasa, fiind destul de gros. Îmi place un îndulcitor mai gros, motiv pentru care folosesc mai puțin. Siropul de arțar este atât de subtire, încât este ușor să turnați prea mult.
Am depozitat siropul de curmale în borcane cu capace în frigider. Cu zaharurile naturale și cu sucul de lămâie, acestea se păstrează timp de câteva săptămâni. Dar mereu se miroase înainte de a utiliza.
Termenul îndulcitor lichid se asociază de obicei cu îndulcitori artificiali. În oricare dintre rețetele mele când spun îndulcitor lichid fac referire la acest sirop sau siropul de arțar.
RETETA
TIMP DE PREPARARE:5m
PORTII:18
CALORII: 40 CAL
INGREDIENTE:
1 ½ cești Curmale
1/4 lămâie decojită
1 cm² coajă de lămâie necerata
1 ½ cesti de apa fierbinte
MODUL DE PREPARARE:
1.Fierbetii apă și lăsați-o să se răcească timp de 5 minute.
2.Verificați dacă mai exista samburi si coji
3.Se amestecă totul in blender
4.Se toarnă într-un borcan și se păstrează în frigider, unde va tine o lună
IL PUTETI FOLOSI LA :
PRAJITURI
TORTURI
BUDINCI
BISCUITI si FURSECURI
CHECURI
INGHETATE
LIMONADE SI SUCURI
BRIOSE
BOMBOANE
SMOOTHIE~URI
5 thoughts on “INDULCITOR LICHID NATURAL, SIMPLU, RAPID SI IEFTIN DE FACUT ACASA”