Oua vopsite natural

VOPSIM OUA DE PASTE CU CE NE DA NATURA

Traversam o perioada delicata si in acelasi timp dificila, care ne intoarce catre natura tot mai mult. Si voua va e dor, nu-I asa?

Ce ar fi daca incepem prin a profita de bogatia de culori pe care ne-o ofera? … Nimic mai simplu! Oua vopsite natural.

Haideti sa vopsim ouale de Paste cu culori naturale��

 

ROSU – coji de ceapa rosie

ROZ – sfecla rosie

PORTOCALIU – coji de ceapa galbena

GALBEN – turmeric

VERDE – spanac

ALBASTRU – varza rosie

MOV – afine proaspete /congelate

 

Cantitati:

12 oua

Cate 2 cani din fiecare ingredient, respectiv 2 lingurite turmeric, cate 2 cani de apa, 2 lingurite otet pt fiecare culoare

 

Mod de preparare:

1. Punem la fiert pe rand cate 2 cani(2 lingurite turmeric) de ingredient si 2 cani de apa, lasam sa fiarba, apoi lasam sa fiarba la foc mic inca 15-30 min pana se concentreaza solutia. Cu cat lasam la fiert mai mult, cu atat va fi culoarea mai intensa, dar si mai inchisa.

2. Lasam solutia colorata la racit si strecuram reziduul lasat de ingrediente daca vrem sa ob tinem o culoare uniforma. Daca ne dorim oua marmorate, pastram solutia integral.

3. Fierbem ouale intr-un vas separat si le lasam sa se raceasca.

4. Introducem cate 1-2 oua intr-un borcan cu solutie colorata si lasam cam 20-30 min. Daca culoarea este suficient de intensa (pe placul nostru), le scoatem. Daca dorim o culoare mai intensa le lasam peste noapte in borcanele cu solutie colorata in frigider

5. Scoatem ouale pe servetele curate, le ungem bine cu ulei si le asezam intr-un loc uscat.

 

Ponturi :

Culoarea VERDE poate fi un pic prea deschisa, astfel alegeti un spanac fff intens la culoare, adaugati un pic de varza rosie in vasul in care fierbeti spanacul sau combinati solutiile gata preparate

Culori intense si luminoase veti obtine doar daca folositi oua cu coaja alba

Puteti vopsi si oua de prepelita

Uleiul pentru uns poate fi si de rapita, cocos

Nu uitati sa degresati bine ouale!

Oua vopsite natural


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)