Cate kg pierdem cu ajutorul unui ceai de slabit ?

Exista ceai de slabit minune?  Cat de eficient si sigur este un asemenea produs? Voi ati incercat ceaiuri pentru slabit? Am intrebat specialistul, Bogdan Rolea, farmacist cu peste 15 ani experienta in domeniu. Iata si raspunsul lui :

Cate kg pierdem cu ajutorul unui ceai de slabit ?

Raspunsul corect este : DEPINDE. Depinde de stilul de viata, alimentatie, activitatea fizica, varsta, de greutatea pe care o avem, tratamente etc. Se pot pierde intre 0.5-2 kg / saptamana din ce am observat in practica.

Este sigur consumul unui astfel produs?

Daca nu depasim doza si nu il utilizam pe termen lung.

Exista si contraindicatii?

Desigur. In primul rand copii, gravidele si femeile care alapteaza. Apoi nu este recomandat persoanelor cu diferite afectiuni, cum ar fi afectiuni ale rinichilor etc.

Si totusi, cum slabim cu ajutorul unui asemenea produs?

Sunt produse care au la baza plante cu efect diuretic, laxatix si sudorific, prin aceste mecanisme se produce efectul de slabire. Pot fi imbogatite cu gojii, ginseng, ganodema pentru a oferi si alte beneficii (antioxidant, energizant etc)

Le putem folosi toata viata?

Dupa o perioada de timp se instaleaza obisnuita  si efectul lor scade sau dispare. Se pot consuma din nou dupa o perioada de timp, efectul fiind acelasi.

Fiind produse naturale ne pot afecta sanatatea?

Sigur. Se vor folosi cu prudenta pe perioade lungi, deoarece se pot pierde electroliti in cantitati mari si de aici pana la un dezechilibru al organismului este doar un pas.
Unele dintre ele pot provoca crampe abdominale destul de accentuate din cauza continutului de senna.

Putem face noi, acasa, un astfel de ceai, combinand plantele necesare?

Intr-un astfel de produs exista anumite proportii din fiecare planta pe care noi nu le cunoastem. Deci raspunsul este NU.

Deci kg in plus acumulate dupa sarbatori dispar cu un ceai de slabit?

Sa nu exageram. Ne poate ajuta, insa nu poate face minuni. Le putem da jos cu un plan nutritional adecvat si miscare.  Cel mai sigur este sa apelam la nutritionist si la antrenor personal. Astfel sanatatea va ramane pe primul loc !
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)