Prăjitură “invizibilă” cu mere

Prăjitură "invizibilă" cu mere

Recunosc ca nu I-am dat credit acestei prajituri, insa acum, daca tot imi petrec tot timpul acasa, am incercat reteta. Am adaptat reteta originala, folosind ingrediente sanatoase si a iesit o prajitura fina, cu aroma intensa de mar, vanilie si scortisoara, saraca in aluat, dar bogata in mere. Prăjitură “invizibilă” cu mere

Ingrediente :

Prajitura cu mere

  • 2 oua
  • 40 g faina integrala de grau
  • 40 g faina ovaz
  • 1 lgt scortisoara(optional)
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 50 ml sirop agave
  • 2 pl zahar vanilat sau esenta vanilie (60 ml sirop agave)
  • 120 ml lapte cocos
  • 50 g stafide
  • 25 g ulei cocos topit si racit
  • 7 mere medii spre mari

Mod de preparare :

Prajitura cu mere

Acelasi ca la un banal aluat de clatite. Bateti bine bine ouale, adaugati laptele (cu tot cu stafide hidratate), siropul de agave, uleiul de cocos, continuand sa amestecati energic. Apoi se adauga zahar vanilat (sau esenta) , scortisoara si faina  in ploaie, praf de copt, sare si lasam aluatul cumintel la odihna pana pregatim merele.

Le curatam de coaja, indepartam cotorul si apoi le taiem in felii subtiri subtiri (transparente) . Incorporam cu grija feliile in aluat si amestecam cu atentie astfel incat fiecare feliuta sa fie bine manjita cu aluat.

Punem intreaga compozitie intr-o tava mare, in strat subtire( cat un deget), altfel aluatul va ramane crud. Aranjam cu grija intreaga compozitie, niveland usor cu mainile. Se incalzeste cuptorul in prealabil. Coacem la temperatura medie cam 40 de minute, lasam la racit (de preferat peste noapte in frigider) si gata minunatia!

Este o prajitura usoara, sanatoasa, cu foarte putin aluat, imbinand gustul delicat al clatitelor cu aroma intensa de mere cu scortisoara.

Valori nutritionale (1800 g) – 8 – 10 portii:

  • Calorii :1860g
  • Proteine: 37g
  • Lipide : 70g
  • Carbohidrati : 285g

Pofta buna la sanatate ! Prăjitură “invizibilă” cu mere

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)