Prajitura (tort) de ciocolata SANATOASA cu AVOCADO si QUINOA

Un desert absolut minunat, sanatos ( nu contine zahar, faina, gluten), fin, cremos, cu aroma intensa de ciocolata este genul de dulce pentru care vei avea cerere iar si iar.

Ce poate fi mai potrivit pentru ziua sfanta de Florii decat un desert ciocolatos? Raspunsul este atat de simplu: unul ciocolatos si sanatos. Uitati pentru o zi de cremele grele si grase (de altfel foarte gustoase), de blaturile clasice de tort si dati-i peste cap chiar si pe cei mai carcotasi si mofturosi musafiri cu acest desert delicios.

De cate ori prepar o astfel de reteta, neconventionala, neobisnuita pentru majoritatea dintre noi (ca doar tot cu Cartof si Amandina mi-am indulcit copilaria) imi place sa citesc reactia pe fata musafirilor mofturosi. Cand simt aprecierea lor si o mai si aud, ii rog sa ghiceasca ingredientele. La fel am procedat si in cazul acestui tort (de vreo 2 ori) si ghici,ce? N-au ghicit decat cacao si fructele))))))))

Reactia lor cand am dezvaluit toate ingredientele? Nepretuita!

Acest tort de ciocolată sănatos cu quinoa si avocado este vegan, fără zahăr și fără faina. Dacă faceti acest tort cu quinoa pentru un sceptic, spuneți-i tort de ciocolată. Poate ghici că este fără gluten, deoarece este mai greu decât un tort tradițional, dar este puțin probabil să ghicească că e vorba de un tort doar cu ingrediente sanatoase.

Este acoperit cu o glazură sănătoasă de ciocolată facuta din avocado. Este cremos și delicios, astfel încât o felie mică nu este suficienta. Este potrivit pentru diete sănătoase, fiind fără gluten, fără zahăr, vegetarian.

Ce poate fi mai bun decât un tort făcut din quinoa bogată în proteine și din avocado sănătos pentru inimă? Nu am folosit ulei, făina, gluten, stabilizatori, ouă sau unt. Acest tort din quinoa este pe jumătate neprocesat termic,astfel este potrivit si pentru cei care incearca sa consume pe cat posibil hrana vie.

Adaugati o mână de bucăți de ciocolată la tort înainte de coacere.

Ca indulcitor am folosit curmalele (nu am simtit nevoia de a adauga alt indulcitor suplimentar). Daca nu vi se pare suficient, puteti adauga zahar de cocos, sirop de agave.

Nu am folosit ulei, făina, gluten, stabilizatori, ouă sau unt.

Tortul nu conține gluten, stabilizatori ,dar va creste usor în cuptor. Este un tort dens ,dar umed și delicios. O felie conține o cantitate imensă de nutrienti sanatosi din quinoa, avocado, curmale, cacao și chia.

Hidratarea pentru quinoa este necesară astfel o face mai ușor de a absorbit pentru corpul nostru și mai ușor de amestecat. Când hidratati semințele, ele încep să crească și se spune că vitaminele și mineralele sunt mai „disponibile” pentru consum.

Atunci când amestecați aluatul tineti cont ca este destul de greu din cauza curmalelor. Faceti in 2 transe pentru a nu strica blender-ul. Chiar dacă utilizați curmale fara samburi, verificați că nu mai sunt samburi, deoarece chiar și un fragment poate strica întregul tort. Un blender de tip cana de dimensiuni mici de 600w este suficient de puternic pentru a face acest lucru.

Dacă quinoa pe care o folosiți este amara, clătiți bine înainte de amestecare pentru a elimina gustul neplacut.

Timp total: 1h 20m

Portii: 8 portii

Calorii: 390 cal

Ingrediente:

-1/2 cani / 250g Quinoa

-2 cești / 450 ml apă

-1 cană / 175g curmale fara samburi

-1 lingura de esenta vanilie

-1 lingură de praf de copt

-4 linguri de pudră de cacao

-2 lingurițe de semințe Chia

-un vârf de cuțit de sare

-opțional, 2-4 linguri de îndulcitor, cum ar fi sirop de arțar sau zahar de cocos

Glazura de „ciocolata”:

-2 Avocado

-4-6 linguri de indulcitor natural de curmale (reteta este pe pagina)

-2 linguri ulei de nucă de cocos sau unt de cocos

-4 linguri de cacao / pulbere de cacao

-Fructe pentru decorare, orice fructe de padure,chiar si congelate . De asemenea, bucăți de ciocolată neagră sau cremă de cacao se combina excelent in acest tort de quinoa pentru a da o aromă intensa de ciocolată .

Mod de preparare:

-Hidratati quinoa timp de cel puțin 15 minute, apoi scurgeți apa. Este de preferat hidratarea de peste o ora sau peste noapte.

-Adăugați restul ingredientelor ramase pentru aluat în blender și amestecați până se uniformizeaza.

-Se împarte în două vase unse cu putin ulei de cocos și se coace timp de 35-45 minute la 180 ° C

-Tetati daca este gata cu scobitoarea.

-Lăsați să se răcească timp de 15 minute înainte de scoaterea din tava.

-Combinați toate ingredientele pentru glazură si puneti-le in blender.

-Puneti glazura pe unul dintre blaturi,apoi asezati-l pe celalt deasupra si repetati cu glazura.

-Decorați cu fructe de padure, lasati in frigider peste noapte și savurati-l cu placere.

 

Pofta buna la sanatate!

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)