Prăjitură cu Mure de Post Vegană

Murele au un gust deosebit, dulce-acrisor, insa pe langa rasfatul papilelor gustative, consumul de mure are numeroase avantaje. Prăjitură cu Mure de Post Vegană

Acest fruct conține cantități mari de acizi grași, vitamine, minerale și glucide. În plus, murele sunt considerate unul dintre cei mai sănătoși antioxidanți naturali.Totodată, murele au foarte puține calorii, putandu-le include cu usurinta in planul de slabit.

Printre beneficiile pe care le ofera sunt : rol in prevenirea cancerului, intarirea sistemului imunitar, reglarea tensiunii arteriale, a colesterolului, efect antiinflamator, combat anemia etc. Le putem consuma proaspete ca atare, sub forma de suc, smoothie- uri, in combinatie cu iaurt si seminte.

De ce sa nu obtinem si un desert sau o gustare delicioasa cu ajutorul lor?

Iata o prajitura sanatoasa, delicioasa, fina, de POST sau VEGANA, pe care o puteti consuma si ca mic dejun alaturi de o cafea proaspata.

Ingrediente:

  • 2 căni mure
  • 1/2 cană ulei de cocos
  • 1 cana de faina (am folosit ovaz, orz si integrala de grau)
  • 1/2 cană zahăr brut
  • 2-3 linguri de indulcitor natural din curmale
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cană lapte de orez (fara zahar)
  • 2 linguri semințe de in
  • 2 lingurițe seminte chia
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, amestecați murele cu 2 linguri de zahăr și dați deoparte. Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Se toarnă putin ulei de cocos pe fundul unei tavi de 9×13 si se intinde bine. Amestecați laptele de orez, uleiul, semințele, vanilia într-un bol mare. Lăsați-l să stea 5 minute, amestecati si făina, restul de 1/2 cană de zahăr, praful de copt și sarea, până când aveți un amestec omogen. Se toarnă aluatul peste uleiul din tava și se întinde in strat uniform Întindeți murele peste blat și coaceți timp de 40 de minute până se rumeneste sau până când scobitoarea introdusă iese curată.

Timp de preparare :

  • Pregatire : 10 min
  • Coacere : 40 min
  • Timp total : 50 min
  • Cantitate : 15 portii

Pont : – puteti folosi orice tip de fructe, proaspete sau congelate – se poate prepara si varianta clasica, in afara celei de post. Adaugati 2 oua si inlocuiti uleiul de cocos cu unt, laptele de orez cu lapte de vaca – in loc de zahar se poate pune sirop de agave sau artar

Valori nutritionale :

  • Energie : 157 kcal / 656 kJ
  • Grasimi : 10 g Proteine: 2 g
  • Carbohidrati : 15 g
  • Per 100g

Pofta buna la sanatate!

Prăjitură cu Mure de Post Vegană

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)