OBEZITATEA

OBEZITATEA… In urma postarii de ieri am primit numeroase intrebari referitoare la repercursiunile acestei boli, pe langa partea estetica. Modificarile pe care le produce asupra organelor sunt nenumarate conducand la apartia altor afectiuni grave cum ar fi :diabet, cancer, boli cardiovasculare, steatoza hepatica etc.(ilustrate foarte corect si concret in a 2 a fotografie)

Pe langa problema aspectului estetic, asa cum vedem acei “colacei” acoperind intreg corpul, sa ne imaginam pentru cateva secunde cum arata organele interne.  Simplu, sunt si ele inconjurate de tesut adipos.  Sa ne gandim cat ii este de greu unui supraponderal sa urce scarile, sa mearga 1 km, sa faca curatenie in casa? Dar organelor lui?  Munca acestor organe sa functioneze la parametrii normali este enorma. Obezitatea atrage dupa ea numeroase afectiuni cronice, de aceea se impune slabirea lenta cu regim nutritional individualizat si miscare adaptata stadiului bolii si al individului.

Ce putem face si nu cum am ajuns aici. Nu suntem singuri in lupta cu obezitatea. Cereti ajutorul nutritionistului, a psihoterapeutului si a antrenorului. Cu plan nutritional bine pus la punct, pe langa slabit vom obtine si schimbarea stilului de viata.

 

OBEZITATEA
OBEZITATEA
OBEZITATEA
OBEZITATEA
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)