Negresa Vegana (de Post)

O altfel de negresa este Negresa Vegana (de Post) cu banane si unt de arahide o poti face si daca nu esti maestru in ale dulciurilor. Este un desert sau o gustare sanatoasa neavand zahar si faina. Fina si delicioasa va deveni preferata familiei, deci sa nu te mire daca iti va fi ceruta de cei dragi iar si iar.

Ingrediente :

1 cana si ½ faina de cocos, ovaz,orz (fulgi maruntiti la rasnita de cafea)

60-70 g curmale fara samburi bagati la blender pana obtineti o pasta

1 mana stafide

2-3 linguri cacao

1 praf de copt

½ lingurita scortisoara

2 banane mici coapte

2 linguri unt arahide

1 lingura unt/ulei cocos

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul si pregatim o tava medie cu hartie de copt unsa cu ulei (stergem cu servetelul excesul de ulei)

Se paseaza bananele cu furculita pana obtinem o pasta, apoi se adauga indulcitorul din curmale, untul de arahide topit si uleiul/untul de cocos topit.

Se adauga toate ingredientele uscate , inclusiv stafidele si se amesteca bine compozitia.

Punem in tava si coacem 25-30 min la foc mediu, apoi lasam sa se raceasca si servim.

Pont :

Pentru a obtine efectul marmorat la suprafata, puneti unt de arahide topit inainte de a introduce la cuptor. Cu lingura puneti din loc in loc pe toata suprafata aluatului pus in tava si intindeti cu o furculita.

In loc de indulcitorul din curmale puteti pune indulcitor stevia sau zahar de cocos.

In loc de cacao puteti folosi pudra de carob (roscove), mai ales daca o faceti si pentru copii

Puteti adauga si nuci, fistic, alune, seminte de floarea soarelui sau in, dovleac, chia.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)