Drob de pui/curcan/vită și legume

Te-ai saturat de drobul clasic? Nu mananci carne de miel? Sau vrei un preparat unic cu care sa faci senzatie la masa de Pasti ? Iata o reteta de drob de pui/curcan/vită și legume.

Personal ,nu consum carne de miel si nu voi consuma vreodata. Nici nu gust vreun preparat care contine urma fina de miel sau oaie , asa ca am incercat aceasta reteta cu mult timp in urma. Si am facut-o, am adaptat-o, am scos si am adaugat ingrediente pana a iesit aceasta minunatie de drob cu care am avut un succes enorm. Propun mai multe combinatii de carnuri si va garantez ca orice combinatie ati alege, este absolut delicios.

Dieta ?

Daca sunteti la dieta folositi pui si curcan (piept ,inimi) sau doar una dintre ele, fara ficat( contine mult colesterol)

Acest drob este foarte sănătos, imbinand gustul savuros al carnii cu cel al numeroaselor legume folosite! Este fără gluten, și din cauza legumelor, are doar jumătate din carnea unui drob clasic. E crocant pe dinafară și pufos în interior, așa cum ne place!

În primul rând, hai să vorbim despre legume. Aspect important la legume este că acestea au un conținut ridicat de apă, și că apa poate iesi afară din drob și să il facă umed sau mai puțin aromat. Drept urmare ,chiar și cu o mulțime de legume în el, dar si dorind sa pastrez aspectul si textura de drob, am prăjit legumele înainte de a le adăuga la amestecul de drob. Astfel am îmbunătățit obtinut un preparat extrem de aromat, ce textura si aspect perfect.

Am folosit o cantitate destul de mare de legume si verdeata, iar carnea folosita a fost de vita si curcan (tocata). Se poate realiza cu succes acest drob, fiind la fel de savuros, cu carne tocata de pui sau porc, sau carne de orice fel tocata cu cutitul acasa. Puteti folosi piept de pui (curcan), ficat de pui (curcan), inimi si pipote, in orice combinatie doriti, doar sa fie 1kg carne. Daca folositi carne tocata la cutit (maruntita) mai adaugati 1-2 oua. Pentru a lega compozitia puteti pune 1-2 oua si drojdie inactiva (se va omogeniza perfect preparatul)

Este fără gluten !

Pentru a face acest drob fără gluten am folosit mălai în loc de pesmet în amestec. În mod tradițional, pesmetul ajuta la absorbia unei parti din umezeala si ajuta la textura omogena. Malaiul are același efect și ajută obtinerea unui gust diferit (multtt mai bun). Începeți doar cu 1/4 ceașcă de malai și se adaugă mai mult numai dacă este necesar. Puteți folosi, de asemenea, chips-uri tortilla zdrobite și veti obține același efect! Doar asigurați-vă că nu adăugați sare prea multa în plus, dacă alegeți să faceti acest lucru.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatit: 1 ora si 30 minute

Portii: 4 -6

Ingrediente :

1 cartof dulce mic taiat cuburi (sau 1/2 cartofi dulci mari)

1 ardei kapia taiat marunt

1 ardei iute fara seminte taiat marunt

1 catel usturoi

1 legatura usturoi verde taiat marunt (cam 3 fire)

1 ceapa

1 legatura ceapa verde taiata marunt

2 linguri de ulei de măsline

sare și piper dupa gust

500 g carne de curcan tocata

500 g carne de vită tocata

1 lingura coriandru proaspat taiat (uscat daca nu aveti)

1 lingurita cimbru proaspat (uscat)

1 legatura patrunjel proaspat taiat marunt

1/2 ceasca de porumb congelat

1 linguriță pulbere de Chili (sau boia iute)

1 lingurita Paprika afumata

1/4 ceașcă de mălai si mai mult dacă este necesar

4 oua

Mod de preparare:

Pune cartoful dulce, ardeil iute, ardeiul kapia, usturoiul, și ceapa (uscate) cu ulei de măsline și sare și piper pe o foaie de copt intr-o tava. Se coc la foc iute 30 de minute, sau până când legumele sunt aurii și cartoful dulce este pe deplin facut. Se lasă să se răcească timp de cel puțin 10 minute.

Într-un castron mare, se amestecă împreună legumele coapte, carnea de curcan, carne de vită, restul de verdeturi , porumb, pulberea de chili, boiaua afumata, malaiul, ouale, și sare și piper dupa gust. Pentru cele mai bune rezultate, se amestecă cu mâinile până la completa omogenizare. Amestecul ar trebui să fie perfect omogen în cazul în care nu, ar putea avea nevoie de mai mult malai pentru a absorbi o parte din lichid.

Formează amestecul într-o formă de chec. În acest moment, puteți să puneti la frigider sau să înghețați compozitia de drob pentru mai târziu sau să continuați să gătiți.

Daca il congelati, inainte de a fi gatit trebuie decongelat complet la temperatura camerei.

Coace la foc mare pentru 30 de minute. Pentru a prinde o crusta perfecta ,urmatoarele 15 minute cresteti temperatura la urmatoarea treapta.

Se lasă să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de feliere și servire. Puteti adauga coriandru sau patrunjel proaspat la servire.

Nota:

-Nu ai malai? Potii folosi pesmet sau chips-uri tortilla macinate în loc.

-Daca folositi ficat,inimi sau pipote le firbeti si le maruntiti inainte de a forma compozitia de drob. La fel pentru alt timp de carne in afara de carnea tocata.

-Puteti sa faceti si drob vegetarian (fara carne) folosind ca proteine : ciuperci, naut, fasole sau linte.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)