Dieta in infectia cu Candida

Ce trebuie să știți despre dieta in infectia cu Candida

Ce este Candida?

Candida este un tip de ciuperca care este prezenta în corpul nostru la niveluri rezonabile pentru a ajuta la digestie, precum și la absorbție. Din păcate, atunci când există o supraaglomerare a acestei ciuperci, aceasta poate provoca unele probleme grave de sănătate. Supraaglomerarea cu Candida poate afecta atât bărbații cât și femeile și această ciupercă poate apărea și în diferite părți ale corpului. De cele mai multe ori se găsește în gură, degetele de la picioare, vagin și tractul gastro-intestinal si altele.

Simptomele infectiei cu Candida

Simptomele pot varia de la respirația urât mirositoare, până la artrită, arsuri la stomac și altele. Și pentru că simptomele candidei sunt similare cu alte infecții, deseori o ignoram. Vestea bună este că lupta împotriva acestei infecții este posibilă urmând o dieta .

Cum combatem infectia cu Candida? Dieta in infectia cu Candida

Există trei factori de care trebuie să tineti cont pentru a combate Candida și aceștia sunt: antifungice, probiotice, precum și o dietă corespunzatoare . Probioticele pot ajuta la reglarea prezenței bacteriilor bune în stomac, în timp ce antifungicele vor ucide orice ciupercă prezentă. Partea de dieta, pe de altă parte, elimină alimentele problematice pentru a vă ajuta să vă curățați organismul. Deci, ce alimente sunt incluse in dieta contra Candida? Iată câteva care trebuie luate în considerare:

Produse alimentare fermentate

Produse alimentare fermentate

Adăugarea alimentelor fermentate în dieta dvs. poate oferi protecție microflorei intestinale. Odată cu aportul regulat, sistemul imunitar va deveni mai puternic până la punctul în care poate face ca organismul dumneavoastră să lupte pentru a nu se supraaglomera candida. Printre alimentele fermentate pe care le puteți include în dieta dvs. sunt iaurt, kefir, muraturi etc.

Ulei de cocos

Ulei de cocos

Proprietățile antimicrobiene prezente în uleiul de nucă de cocos pot distruge de fapt candid, acidul caprilic și acidul lauric, foarte importanti in acest proces fiind acidul caprilic și acidul lauric ambii exiatand in acest tip de ulei. Puteți să il aplicați local pe părțile infectate ale corpului sau să îl puteți ingera. Ambele metode au aceleași efecte atunci când vine vorba de a face față supraaglomerării candidei și este sigur de utilizat.

Usturoiul

Usturoiul

Nu există nicio îndoială că usturoiul este un ingredient atât de puternic atunci când vine vorba de lupta împotriva supraaglomerării candidei. Acest lucru se datorează faptului că usturoiul are compuși ai sulfului care pot distruge de fapt toate tipurile de bacterii care pot crește în interiorul nostru. Se recomandă să mestecați cât mai mult usturoiul brut, dar dacă gustul este prea puternic, îl puteți amesteca cu alimentele. Luând suplimente de usturoi poate fi, de asemenea, folositor pentru a ajuta la tratarea candidei din corpul dumneavoastră.

Oțetul de mere

Otet de mere

Un alt aliment pe care ar trebui să il includeți în dieta dvs. pentru a lupta împotriva supraaglomerării candidei este oțetul de cidru de mere. Natura acidă a acestui oțet poate elimina efectiv creșterea bacteriilor cauzată de prea multă candida din organism. Puteți să luați o linguriță sau să adăugați o linguriță in apă sau alta băutură, ca să obțineți beneficiile nutriționale.

Băuturi verzi

Bauturi Verzi

Pentru cei care nu sunt mari fanii de a manca legume, facandu-va propriile bauturi verzi pot fi mai gustoase. Ei bine, ceea ce este minunat in a include băuturi verzi la dieta dvs. este că ele conțin substanțe nutritive care pot elimina efectiv prezența de bacterii și ciuperci în sistemul dumneavoastră, astfel încât să puteți reduce prezența candidei.

Chia și semințe de in

Chia și semințe de in

Când vine vorba de combaterea candidei și a altor ciuperci, ați putea să adăugați semințe de chia și semințe de in dieta dumneavoastră. Polifenolii prezenți în aceste două pot stimula de fapt cantitatea de probiotice din intestine, astfel încât să poată elimina creșterea drojdiei și a candidei în organism. Puteți să le mâncați așa cum sunt sau să le adăugați la băuturi și mâncare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)