Briose cu banana si avocado

Facand aceste briose sanatoase veti face o bucurie dulce si delicioasa prichindeilor vostri in weekend. Rupeti putin din timpul vostru si pregatiti-le o surpriza , care totodata va fi si un benefeciu pentru voi. Briose cu banana si avocado pentru copii si nu numai.

De ce sa faceti acest desert minunat :

  • Aveti un desert sanatos
  • Sunt potrivite si pentru gustare
  • Pot fi un desert sanatos alaturi de un iaurt
  • Vor fi extrem de apreciate si de adulti
  • Au ingrediente sanatoase (avocado si banana)
  • Sunt foarte usor de facut

Beneficiile avocado pentru sănătatea copiilor sunt :

  • grăsimi sănătoase, care sunt importante pentru peretii celulelor si dezvoltarea creierului.
  • vitamina C & E care ajuta la vindecare și stimulează sistemul imunitar.
  • fibre, în special fibre solubile, ajutând copiii la digestie.
  • acid folic
  • potasiu (care este, de asemenea sinîn banane, desigur, făcând aceste brioșe ajutati la creștere și construirea fibrelor musculare.
  • fier (transportă oxigen in tot corpul),
  • fitonutrienti care protejează împotriva cancerului și deteriorarea celulelor.

Cum sa alegi un avocado copt ?

Primul și cel mai important lucru este sa găsesti un avocado copt! Bananele care sunt foarte coapte (trecute) sunt perfecte pentru pâine și brioșe, dar avocado prea copt nu este bun. Daca vrei sa amesteci avocado si banana in blender, trebuie sa fie bine coapte, doar asa vei obtine o pasta cu consistenta fina si cremoasa.

Daca nu gasesti unul perfect copt, poti lua unul mai crud si se va coace in bucatarie. În ziua în care doriți să utilizați un avocado, veți știi că este copt atunci când:

În cazul în care coaja este neagra este probabil prea copt.

În cazul în care coaja se simte uscata și fragila este prea copt.

Dacă miezul e maro e prea copt.

Deci, cu un avocado copt, și chiar și o banană coapta, sunteți pregatiti pentru a pregati brioșe perfecte!

Indepartati coaja bananelor și puneti-le într-un blender sau procesor de alimente. Taie avocado pe lungime si indeparteaza samburele. Apoi, îmi place să iau cu lingura miezul de la avocado, apoi se adauga in blender. Adaugati si curmalele in blender. Odată ce ati obtinut o pasta cremoasa, fina, se adaugă ouăle, vanilia și se amestecă din nou.

Ingredientele umede se adauga ușor în ingredientele uscate și se amesteca cu o lingură de lemn, pana se omogenizeaza. Adaugati si chips-urile de ciocolata in compozitie , daca vreti bineanteles. Puteti face aceasta reteta si fara ciocolata!

In reteta am folosit faina de grau, deoarece nu toti copiii accepta gustul altor fainuri cum ar fi ovaz , cocos, migdale, hrisca si altele. Puteti folosi orice faina indragesc copiii vostri.

Ingrediente :

  • 1 avocado mediu bine copt
  • 2 banane mijlocii coapte
  • 2 oua mari
  • 50 g curmale fara samburi sau zahar de cocos-2 linguri, sirop de artar -2 linguri
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 cani de faina (puteti utiliza faina de cocos, migdale, hrisca, ovaz etc )
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 ceasca chips-uri de ciocolata

Instrucţiuni:

Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneți hartii pentru briose într-o tava pentru brioșe.

Decojiti avocado și bananele și adaugati-le intr-un procesor alimentar sau blender impreuna cu curmalele. Amestecați până obtineti o pasta fina si cremoasa. Adăugați ouă, și vanilie; se amestecă din nou.

Se adauga făina și praful de copt într-un castron si se amesteca împreună. Se adaugă amestecul de banane, avocado si curmale și se amestecă ușor până se combina perfect. Adauga chips-urile de ciocolata; Se pune aluatul cu lingura în formele de briose. Coace timp de 20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Ponturi :

puteti folosi si alte tipuri de faina pentru a face briose fara gluten sau mai putin calorice ori mai sanatoase pur si simplu

daca doriti sa folositi alt indulcitor in afara de cei enumerati, o puteti face cu incredere

puteti adauga pudra de carob sau cacao, nuci, seminte, fructe uscate, coaja de portocale, lamaie

Briose cu banana si avocado

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)