Alimentația corectă în funcție de grupa sanguină

Ce este cel important in cazul oricarei diete ? Sa ne ajute sa ne schimbam stilul de viata, sa ne ajute sa ne adaptam unui stil de viata sanatos, sa recunoastem cu usurinta ce ne ajuta si ce nu (alimente care ne baloneaza, ne constipa, ne satura sau nu etc), sa ne ascultam corpul si mai ales sa ne disciplineze. Alimentația corectă în funcție de grupa sanguină

Aceasta dieta nu este o dieta in adevarul sens al cuvantului. O putem adapta la oricarei alte diete si este de dorit ca si regimurile personalizate sa tina cont de grupa sanguina.

Numarul de diete este in continua crestere, una mai buna ca cealalta . Peter J. d ‘ Adamo, un naturopat, a creat o dietă in functie de grupa sanguină a unei persoane. Este o dieta pe care o putem lua in seama, adaptand-o la stilul nostru de viata.

Potrivit lui Peter, alimentele au o reacție chimică cu grupa noastră sanguină. Consumand alimente care corespund corect cu tipul nostru de sânge, permite organismului sa absoarba nutrientii mult mai bine și astfel se obține tot ce e mai bun din fiecare aliment. Explicatia este simpla si astfel putem lua in considerare ce ne invata aceasta dieta. Fiecare individ are sucul gastric mai acid sau mai putin acid in functie de grupa sanguina.

Tip AB:

Oamenii cu aceasta grupa sanguina sunt înclinați să aibă o secretie gastrica mai putin acida și trebuie să evite carnea cruda, carnea afumată, alcoolul și cofeina. În schimb, acestia ar trebui să consume mai multe legume verzi, lactate, fructe de mare și tofu.

Tipul B:

Persoanele cu aceasta grupa sanguina ar trebui să mănânce produse lactate sarace in grăsimi , anumite produse din carne, ouă și legume verzi. În timp ce puiul, semințele de susan, arahidele, roșiile, lintea, hrișca, grâul și porumbul trebuie evitate.

Tipul A:

Cei care se încadrează în aceasta grupa sanguina au sistem imunitar sensibil. Leguminoase, fasole, fructe și legume ar trebui să fie consumate ,iar carnea o data pe saptamana (de preferat pui sau peste)

Tip O:

Oamenii de tip O tind să aibă probleme cu stomacul, astfel încât Peter recomandă luarea diferitelor suplimente. Lactate, fasole, legume, pește, păsări de curte și carne slabă și cele bogate in proteine sunt necesare pentru consum.

Este important ca fiecare dintre noi sa isi cunoasca grupa sanguina. Puteti include sau exclude anumite alimente din dieta pe baza acestor considerente. Există, de asemenea, exerciții specifice pentru fiecare tip de sânge respective: o oră de ciclism sau jogging pentru tip O și yoga sau tai chi pentru tip A.

Alimentația corectă în funcție de grupa sanguină

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)