25 de rețete pentru refolosirea oualelor de paște

Oua rosii, galbene, verzi sau albastre, incondeiate sau vopsite prin metode naturale, toate raman stinghere prin frigider odata ce Sfintele Sarbatori au luat sfarsit. Spuneam intr-un articol anterior ca oul este un super aliment, deci ce ar fi daca i-am acorda in continuare un loc fruntas la masa noastra?

Ce beneficii ne aduce oul?

Oul contine toti aminoacizii necesari in dieta umana la care se adauga si vitamine, una dintre cele mai importante este Vitamina B12 (toate cu exceptia vitaminei C) si minerale esentiale in cantitati remarcabile. Ouale sunt foarte bune surse de antioxidanti cele mai importante fiind luteina si zeaxantina. Albusul de ou are mai putine calorii si este complet lipsit de grasime, fiind proteina in stare pura, iar galbenusul contine colesterol si grasimi saturate.

Ce facem cu ouale ramase de la Paste?

Putem prepara numeroase tipuri de salate sau tipuri diferite de mic dejun sanatos. Iata cateva exemple de mese care includ oua fierte, descrise in cuvinte si in imagini: 25 de rețete pentru refolosirea oualelor de paște

1. ou fiert, brocoli la abur, baby spanac si legume crude

2. ou fiert, fasole verde, masline, rosii

3. Ou fiert si brocoli fiert la aburi

4. Oua fierte umplute cu avocado, naut la conserva si galbenus, un pic de ulei, mustar, sare si piper (se pun la blender)

5. Ou fiert, ardei rosu, fasole neagra, avocado, creveti

6. Ou fiert si salata de cartofi noi fierti si castraveti, dressing de iaurt si marar

7. Oua fierte taiate marunt si baby spanac, marar, patrunjel si ceapa verde taiate marunt, sare piper si putin ulei de masline

8. Oua fierte taiate marunt si amestecate bine bine cu baby spanac, praz si un pic de crema de branza light

9. Mix de salate verzi, rosii si oua fierte

10. Oua fierte, baby spanac, avocado, brocoli fiert la aburi, castraveti

11. Salata verde creata, ceapa rosie, oua, castraveti

12. Hrisca fiarta, oua fierte, avocado, rosii

13. Fasole verde si galbena fiarta, oua fierte, sos de soia, usturoi

14. Sandwich cu pasta de avocado cu usturoi, lamaie si putin ulei, ridichi, oua fierte

15. Rosii, ardei kapia, salata verde, oua fierte, sos facut si brocoli fiert si bagat la blender cu putin sos pesto si iaurt

16. Salata cu ton, castraveti, salata verde, oua, ceapa, rosii

17. Sandwich cu paine din grau dur si seminte de susan, branza tartinabila light, rucola si baby spanac, oua fierte

18. Salata din oua, salata verde si sparanghel la abur

19. Salata de ton in suc propriu, oua, masline verzi, porumb congelat, morcov crud si rosii

20. Salata de somon fume, oua, avocado, grisine integrale, salata verde, ardei kapia

21. Salata :fasole rosie si neagra, porumb congelat, ardei galben si rosu, oua si baby spanac

22. Oua fierte, spanac, avocado, seminte de susan negru, germeni

23. Cartof dulce la cuptor, baby spanac, sfecla fiarta, oua fierte, avocado

24. Sandwich cu paine integrala, branza tartinabila light, avocado, rosii, oua fierte

25. Sandwich cu paine integrala, rosii, avocado, patrunjel, oua

25 de rețete pentru refolosirea oualelor de paște

Note : daca unele exemple considerati ca sunt combinatii interzise (oua si peste, oua si cartofi sau oua si branza) puteti exclude unul dintre ingrediente.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)